Market overview: 6th April 2017

Assalamualaikum & good morning traders.

Tahniah kepada anda yang dah profit.

Ingat lagi tak signal yang saya bagi hari tu? TP dah kena. TP 2 sikit lagi nak kena. Lepas ni boleh tunggu TP 3 pula kan..

Jom lihat market gold. Nampak gayanya market bergerak mengikut apa yang kita telah jangkakan pada selasa lepas.

Ingat lagi tak saya ada kata yang market nampak 50/50. Tapi petang tu saya dah nampak ada signal market nak gerak kemana.

Saya selalu bagitahu student saya yang mereka perlu reserv 50% untuk trade dan 50% lagi untuk mereka sendiri trade secara scalping.

Lihat road map yang saya buat ni.

Market perlukan confirmation jam 10.00 am ni untuk sahkan apa yang saya jangkakan yang market nak pergi price $1230.

 

Anda semua boleh standby. Kalau market tembus, target seterusnya dalah price $1300. Lihat pada zon kuning tu tau.

Lihat tf H1 di bawah ni.

Insyallah market akan ikut direction. Anda trade guna MM. Cuba in & out guna strategi anda.

====

Lihat pula chart di bawah ini.

Market masih macam apa yang saya cakapkan pagi tadi. Dia sedang membuat bearish. Anda boleh masuk position sell. Saya namapak market cuba untuk turun dan test price low semalamnya. Dalam tf H4 pun dah nampak nak turun.

Oohh... Sekejap lagi ada news. Jangan lupa untuk tengok news dulu. Ada kesan ke tak pada market.

Lagipun, bila ada news ni kita tidak tahu ke mana arah market nak pergi masa news ni. Semua ni disebabkan oleh reaksi trader terhada NEWS. Orang kata ikut sentimen.

Jika mengikut kepada trend yang saya telah tunjuk, market sepatutnya akan turun lagi. Apa-apa hal kita lihat aje dulu.

Anda lihat keadaan market sebelum news ni. Anda boleh lihat direction market adalah dotted line di belakang chart tu. Market slow malam ni.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge