Market overview: 13th April 2017

Assalamualaikum & Good Morning Traders..

Apa cer market gold semalam?

Saya tengok gold buat penurunan sedikit dan kemudian sambung uptrend.

 

So, hari ni market gold nak kemana pula? Adakah akan terus uptrend?

Cuba tengok Daily Chart saya untuk hari ini. Ingat tak chart yang saya post pada 9 April yang lepas? Cuba lihat balik dan perhatikan. Jika anda lihat pada chart hari ni, anda akan perasan yang gold telah memecahkan channel kecil dan menuju ke arah channel besar pula.

Lihat bahagian yang saya telah zoom kan ni..

Lihat! Ada pattern macam tangga pula dalam chart ni.

Sambil-sambil tu jom kita terjah kejap chart USD Index.

Nampak tak USD Index sedang downtrend.

Macam mana pula dengan Dow Jones?

Nampaknya Dow Jones dalam paras bahaya.

Jom lihat gold chart tf weekly..

Kalau anda lihat, sekarang gold dah berada dekat dengan garis channel yang saya buat. Situasi gold sekarang 50/50. Kalau break $1300 mungkin resistance yang tak berapa strong. Tengok price $1360. Dalam situasi sekarang ni anda perlu hati-hati. Kalau boleh jauh dari market sebab gold sedang nak cari arah.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge