pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Perjalanan Pasaran Emas London Selama 3 Dekad

Pasaran Emas Baru-baru ini dunia dikejutkan dengan Pasaran Emas London yang cuba untuk membawa kembali perdagangan niaga hadapan bagi emas dan perak. Setelah lebih 3 dekad, akhirnya emas kembali untuk mengambil tempat di dalam pasaran niaga hadapan. Siapa di sini yang berminat nak tahu tentang kisah pasaran emas di London ni? Jika anda selami sejarahnya, Read more about Perjalanan Pasaran Emas London Selama 3 Dekad[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Beza Emas Dulu & Kini

Matawang Emas Atau Kertas? Penggunaan emas zaman dahulu dan kini sangat ketara bezanya. Jika pada waktu dahulu, emas menjadi sumber utama dan matawang masyarakat dulu, namun kini emas hanya dijadikan sebagai perhiasan dan simpanan sahaja. Malah, ada juga segelintir orang yang lahirkan rasa takut untuk membeli emas? Tapi kenapa?? Bukankah emas ini adalah anugerah Tuhan Read more about Beza Emas Dulu & Kini[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Bagaimana Emas Boleh Bertukar Jadi Batu?

Assalamualaikum wmt. wbkt.. Semoga pagi anda hari ini ceria dan urusan anda semua berjalan dengan lancar.. . Kisah Emas Jadi Batu Pagi ni saya nak kongsikan satu kisah berkenaan EMAS. Apa yang buat saya teruja adalah kisah ini sebenarnya memberikan kita pengajaran tentang bagaimana kita menilai emas kita. Pada zaman dahulu, ada seorang petani yang Read more about Bagaimana Emas Boleh Bertukar Jadi Batu?[…]

ir sofian akademi jl cryptocurrency di malaysia telah tercemar

Cryptocurrency di Malaysia Tercemar dengan Scam

Cryptocurrency Jika sebelum ini saya ada berikan sedikit pendedahan mengenai cryptocurrency di dalam artikel mengenai bitcoin.¬† Kali ini, saya ingin kupaskan lagi isu ini dengan lebih mendalam kerana saya melihat bahawa isu ini mempunyai isu lain yang mendatang. Seperti yang anda semua sedia maklum, cryptocurrency ini adalah satu teknologi baharu dalam dunia kewangan. Ia adalah Read more about Cryptocurrency di Malaysia Tercemar dengan Scam[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Tips Persiapan Balik Raya

Assalamualaikum wmt. wbkt. Alhamdulillah, sedar tak sedar Syawal dah nak mendekati kita. Mesti ada yang dah ambil cuti dan balik kampung kan? Bagi yang masih lagi bekerja, jangan pula hilang mood untuk bekerja ye. Siapkan apa yang patut. Settle kan semua kerja supaya kita dapat bercuti raya dengan hati yang gembira.. Bersempena nak raya ni, Read more about Tips Persiapan Balik Raya[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Misi Bantuan Fakir Miskin di Padang Terap, Kedah

Travelog : Misi Bantuan Fakir Miskin Assalamualaikum wmt wbkt. Alhamdulillah, hari ini kita telah pun sampai pada 26 Ramadhan dan tinggal lagi beberapa hari aje lagi bulan Ramadhan ini akan meninggalkan kita. Sertai Misi Bantuan Saya mengucapkan syukur kepada Ilahi kerana mengurniakan saya satu pengalaman yang indah di bulan Ramadhan pada tahun ini. Dan saya Read more about Misi Bantuan Fakir Miskin di Padang Terap, Kedah[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Emas Masih Mendapat Tempat Di Hati Masyarakat

Emas Oh Emas Walaupun kita sudah berada di zaman millenium, zaman penuh serba serbi teknologi, zaman penuh dengan gadget dan bangun pencakar langit, namun, apa yang menarik hati saya adalah emas tetap mendapat tempat dihati masyarakat. Saya terbaca akan satu kisah mengenai pendulang emas ni Sinar Online, dan bagi saya mereka-mereka ini sangat beruntung kerana Read more about Emas Masih Mendapat Tempat Di Hati Masyarakat[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Siri Emas 3: Zaman Logam Emas Sebagai Wang

Emas Sebagai Wang? Jika sebelum ini saya dah menceritakan bagaimana logam kuning ni menjadi revolusi perdagangan kepada sistem barter, kali ini saya ingin berkongsikan kepada anda bagaimana emas ini mula dijadikan sebagai wang oleh tamadun dulu. Oleh kerana sifat emas ini sendirilah yang telah menjadikan ia sebagai pilihan yang tepat oleh kebanyakan tamadun untuk menjadikannya Read more about Siri Emas 3: Zaman Logam Emas Sebagai Wang[…]