pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

VenusFX Tumpas Setelah Menang!

Skim Oh Skim! Pagi ni lepas solat subuh, seperti biasa saya akan membaca apa-apa berita terkini secara atas talian. Saya terbaca satu berita yang panas yang saya nak kongsikan kepada anda semua iaitu berita mengenai skim pelaburan forex. Ya…Forex.. Macam sebelum ni, saya selalu war-warkan, saya selalu bagitahu anda di luar sana agar berhati-hati dengan Read more about VenusFX Tumpas Setelah Menang![…]

pelaburan emas, gold investment

Kebodohan dalam Pelaburan Emas yang Anda Perlu Elakkan Part 2

Hari ini saya ingin menyambung kembali posting saya yang semalam berkenaan kebodohan dalam pelaburan emas yang anda perlu elakkan. Bagi anda yang terlibat dalam pelaburan emas fizikal, dan anda yang ingin menceburkan diri dalam bidang pelaburan ini, anda perlu ambil tahu tentang ini. Dan jangan sekali-kali melakukan kebodohan ini selepas anda mengetahuinya. Apakah kesinambungannya?? 8. Read more about Kebodohan dalam Pelaburan Emas yang Anda Perlu Elakkan Part 2[…]

pelabuean emas, gold investment

Kebodohan dalam Pelaburan Emas yang Anda Perlu Elakkan Part 1

Kita semua sudah sedia maklum bahawa pelaburan emas ini sememangnya satu pelaburan yang membawakan keuntungan kerana nilainya yang semakin meningkat setiap tahun dan ianya juga kalis inflasi. Namun, di sebalik pelaburan ini, masih ada juga pelabur-pelabur yang mendapat kerugian daripadanya. Macam mana hal ini boleh terjadi? Saya melihat, ramai pelabur emas di luar sana yang Read more about Kebodohan dalam Pelaburan Emas yang Anda Perlu Elakkan Part 1[…]

ir sofian akademi jl pelaburan yang menguntungkan peratusan keuntungan pelaburan setahun

Pelaburan Yang Menguntungkan

Apabila diasak dengan keadaan ekonomi yang tidak berapa stabil, ditambah lagi dengan pendapatan yang tidak mencukupi untuk menampung perbelanjaan isi rumah, ramai orang saya lihat mula mencari alternatif lain bagi menambahkan pendapatan hidup mereka. Ada yang menjalankan bisnes secara online, ada yang menjual nasi lemak atau kueh-mueh di waktu pagi atau petang dan ada juga Read more about Pelaburan Yang Menguntungkan[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

5 Tips Asas Memulakan Bidang Trading

Nak Trading Tapi Tak Ada Asas? Apabila sebut aje bidang trading, ramai yang beranggapan bahawa bidang ini adalah satu bidang yang sangat berisiko. Saya sendiri tidak menafikan bahawa bidang trading ini sememangnya bidang yang mempunyai risiko yang tinggi. Namun, ia juga adalah bidang yang memberi pulangan keuntungan yang tinggi. Tidak kisahlah sama ada trading forex, Read more about 5 Tips Asas Memulakan Bidang Trading[…]

risk and rewards

Siri 1 : Mengenali KESALAHAN TRADER !!!!

Mengenali KESALAHAN TRADER !!!! Berapa ramai nak ambil tahu kesilapan rutin trader yang telah di ulangi beribu-ribu kali manusia ??? Say ‘ i ‘   1) Ramai di antara trader , menggunakan duit simpanan mereka untuk trade. Duit simpanan bermakna duit yang akan digunakan apabila waktu ‘sesak’ kemudian hari nanti. Mereka menjangkakan keuntungan semata-mata Sehinggakan Read more about Siri 1 : Mengenali KESALAHAN TRADER !!!![…]

south africa afrika selatan #gold platinum #irsofian #ajl #akademijl Ir Sofian

Cerita Dari South Afrika, Harga Emas Akan Naik

Saya berkesempatan bercuti ke Cape Town, Afrika Selatan pada bulan Mei lepas. Saya terbaca satu artikel ekonomi yang menarik perhatian saya berkenaan dengan pasaran Emas dan Platinum yang menjadi penyumbang utama kepada ekonomi Afrika Selatan yang mana ia juga merupakan sumber penyumbang utama kepada pengeluaran di dunia.   Ini keratan akhbar Sunday Times (Business Times), Read more about Cerita Dari South Afrika, Harga Emas Akan Naik[…]

Ir Sofian Majalah Niaga Jutawan Logam #irsofian #akademijl #AJL edisi21

Ir Sofian di Majalah Niaga !!

  Gambar Ir Sofian masa muda ! he he he Perasan tak ? Masa ini, saya kelihatan banyak lagi rambut dan  uban pun tak ada lagi. Muka nampak muda remaja gitu !   Ucapan terima kasih saya ucapkan kepada Team Majalah Niaga terutama kepada anak muda yang berjiwa dan berbakat besar iaitu Tuan Hasbul ‘Arif dan Read more about Ir Sofian di Majalah Niaga !![…]

Workshop Dunia Pelaburan Saham – Emas – Hartanah 2013

Belajar dari Kehidupan ….. Dalam hidup ini pastinya ada sesuatu event atau peristiwa yang apabila anda melihat sesuatu anda akan teringat kenangan di sebalik cerita peristiwa tersebut.   Itulah namanya kehidupan kan ! Setiap hari, pastinya ada sesuatu yang baru yang akan kita pelajari sama ada hendak atau pun tidak. Kehidupan yang akan mendewasakan kita dari Read more about Workshop Dunia Pelaburan Saham – Emas – Hartanah 2013[…]

Senarai Syarikat Scam dari Bank Negara Malaysia

    Di ruang Facebook di bulan Februari 2016, Bank Negara Malaysia mengeluarkan senarai syarikat yang beroperasi dan tidak mendapat kebenaran dari BNM yang ‘berkemungkinan besar’ akan mendorong ke arah skim pelaburan yang songsang.   Hati-hati sahabat sekelian. Selalunya apabila keluar senarai begini, mereka semua ini telah masuk dalam ‘radar’ Bank Negara Malaysia. So faham-faham Read more about Senarai Syarikat Scam dari Bank Negara Malaysia[…]