pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Misi Bantuan Fakir Miskin di Padang Terap, Kedah

Travelog : Misi Bantuan Fakir Miskin Assalamualaikum wmt wbkt. Alhamdulillah, hari ini kita telah pun sampai pada 26 Ramadhan dan tinggal lagi beberapa hari aje lagi bulan Ramadhan ini akan meninggalkan kita. Sertai Misi Bantuan Saya mengucapkan syukur kepada Ilahi kerana mengurniakan saya satu pengalaman yang indah di bulan Ramadhan pada tahun ini. Dan saya Read more about Misi Bantuan Fakir Miskin di Padang Terap, Kedah[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Ramadhan Bulan Penuh Rahmah, Maghfirah & Pembebasan dari Neraka

Kemulian Bulan Ramadhan Sedar tak sedar, hari ni dah masuk 13 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan. Hampir separuh bulan Ramadhan kita dah lalui. Bagaimana dengan amalan kita di bulan puasa ni? Adakah kita telah meningkatkan amalan kita? Sepatutnya pada bulan ini kita wajib bersyukur kepada Allah swt kerana masih mengurniakan kita kehidupan, masih mnegurniakan Read more about Ramadhan Bulan Penuh Rahmah, Maghfirah & Pembebasan dari Neraka[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Awak Terawih Kat Mana??

Terawih Oh Terawih Sekiranya malam ini diumumkan puasa bermula pada esok hari, maka bermula jugalah solat sunat terawih selepas Isyak pada malam ini. Bercakap pasal solat terawih, saya rasa ramai  antara kita akan membicarakan soal terawih kat mana. Bercakap soal terawih ni, apa salahnya saya kongsikan kepada anda niat solat terawih ni. Kalau orang dulu-dulu, Read more about Awak Terawih Kat Mana??[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Waktu Berbuka Waktu Mustajab Berdoa

Berbuka di masjid? Baru-baru ni telah tular satu kisah di dalam group whats app berkenaan seorang jutawan yang mengamalkan berbuka di masjid. Alkisahnya adalah kisah bagaimana beliau melihat doa-doa yang dimohonkan sewaktu azan berkumandang menunjukkan waktu berbuka kebanyakannya telah ditunaikan oleh Allah swt. Saya tak nafikan bahawa kisah ni mungkin kisah benar sebab saya sendiri Read more about Waktu Berbuka Waktu Mustajab Berdoa[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Apakah Kelebihan Puasa Di Bulan Ramadhan?

Tak sangka dah tinggal lagi 8 hari aje lagi kita dah nak menjejakkan kaki di bulan Ramadhan. Saya rasa, semua umat Islam memang menantikan waktu puasa ni sebab ianya cuma sebulan dalan setahun aje. Waktu ini lah kita nak buat amal ibadat banyak-banyak sebab pahala kita digandakan. Bersyukur saya kehadrat Ilahi sebab masih lagi memberikan Read more about Apakah Kelebihan Puasa Di Bulan Ramadhan?[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

3 Tips Makan Malam Yang Sihat

Penting ke Malam Malam Yang Sihat? Kalau anda bertanyakan kepada saya penting ke untuk ambil makan malam yang sihat, saya jawab ‘Ya’. Sebab jika di siang hari, kita makan makanan yang berat-berat, makanan tersebut masih boleh diproses menjadi tenaga sebab kita selalu bergerak. Pergerakan kita di siang hari ni membakar kalori dan lemak di dalam badan Read more about 3 Tips Makan Malam Yang Sihat[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading

Plastik Beg & 20 Sen?

Ini kisah kesedaran masyarakat! Saya lihat, sempena tahun baru ni kerajaan negeri Selangor telah menetapkan setiap pembelian yang memerlukan beg plastik di cas 20 sen. Kempen ini telah pun wujud beberapa tahun yang lepas. Cumanya ia hanya dilakukan pada hari sabtu dan ahad saja. Maka kecohlah masing-masing dengan kemelut beg plastik yang kena bayar satu plastik Read more about Plastik Beg & 20 Sen?[…]