ir sofian akademi jl kenapa waktu subuh bernilai

Kenapa Waktu Subuh Sangat Bernilai??

Keutamaan Waktu Subuh Untuk kali ni saya nak kongsikan kepada anda tentang keutamaan waktu subuh yang menjadikan ia adalah waktu yang sangat bernilai khusus sekali buat umat Islam. Semoga dengan perkongsian saya ini kita dapat sama-sama memperbaiki lagi amalan kita kepadaNya dan semoga kita semua ditempatkan di syurgaNya kelak. 1. Mendapat Pahala Seperti Qiyamulail Sepenuh Read more about Kenapa Waktu Subuh Sangat Bernilai??[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Anda Pilih Yang Mana?? Publo Atau Bruno?

Anda Pilih Yang Mana?? Pilih??? Pilih apa pula ni ye?? Macam ni, pernah tak anda dengar cerita atau baca kisah tentang ‘The Parable of the Pipeline’? Tak pernah?? Haa.. Saya nak cerita sikit hari ni tentang kisah ni pada anda semua supaya anda boleh ambil teladan-teladan yang ada dalam kisah ini. Anda boleh lihat bagaimana Read more about Anda Pilih Yang Mana?? Publo Atau Bruno?[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Rahsia Resepi Berjaya Dalam Kehidupan

Kecapi Kejayaan Saya pasti setiap orang kat dunia ni mesti nak berjaya dalam hidup dia. Tak kisahlah apa yang mereka lakukan, mereka tetap ingin berjaya walaupun sebagai seorang tukang cleaner. Skop kejayaan ini bukanlah semata-mata hanya untuk orang yang nak kaya aje. Tak guna kalau kaya tapi tak ada kebahagian dalam hidup. Tak guna kalau Read more about Rahsia Resepi Berjaya Dalam Kehidupan[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

18 Orang Terkaya Di Amerika Syarikat

Pembakar Semangat Untuk menaikkan semangat anda yang ingin berjaya dalam kehidupan, saya nak tunjukkan kepada anda 18 orang terkaya di Amerika Syarikat. Anda boleh jadikan mereka ini sebagai pembakar semangat anda untuk lebih kuat berusaha menuju cita-cita yang anda impikan. Tidak semestinya orang yang kaya tu adalah orang yang mesti kaya dari sejak lahirnya. Tapi Read more about 18 Orang Terkaya Di Amerika Syarikat[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

7 Cara Buang ‘Fear Factor’ Dalam Diri

Fear Factor? Setiap orang mempunyai sifat ketakutan (fear) dalam diri mereka dan ia adalah perkara yang normal. Dengan sifat ketakutan ini, mereka akan lebih berwaspada untuk melakukan sesuatu. Namun, sekiranya ketakutan ini berlebihan, ia boleh membawa keburukan pada diri sendiri. Rasa ‘fear’ yang berlebihan ini akan berkumpul dan menjadi penghalang buat diri anda untuk mencapai Read more about 7 Cara Buang ‘Fear Factor’ Dalam Diri[…]

ir sofian akademi jl kisah kejayaan nawawi alumni tg4m 2

Rahsia Atlet Iron Man Cipta Mesin ATM Sendiri

Iron Man? Siapa atlet Iron Man ni? Bukankah Iron Man ni watak dalam cerita omputeh tu?     Jadi, anda nak tahu tak apa rahsia beliau ada mesin ATM sendiri? Orang kata, kalau nak berjaya kenalah tiru cara orang berjaya. Betul ke betul? “Jadilah seperti kancil dan jangan jadi seperti tikus” Tapi, En. Nawawi ni Read more about Rahsia Atlet Iron Man Cipta Mesin ATM Sendiri[…]

ir sofian akademi jl kunci utama untuk berjaya

Kunci Utama Untuk Berjaya – Mempunyai Energy

Kunci Kejayaan? Ramai orang yang ingin menjadi jutawan. Ramai orang yang ingin jadi kaya. Malah ramai juga yang ingin berjaya dalam hidup. Tapi, ramai di antara mereka tidak berjaya mencapainya sebab mereka tidak ada energy dalam diri. Energy ini bukan lah sesuatu yang anda inginkan atau sesuatu yang anda impikan. Tapi, ia adalah sesuatu yang Read more about Kunci Utama Untuk Berjaya – Mempunyai Energy[…]

ir sofian akademi jl diamond in the rough

Belajarlah Dari ‘Diamond’

“Jadilah seperti berlian” Ia juga tersangat cantik kerana memiliki berbagai warna iaitu pink, kuning dan biru. Kecantikannya menjadikan ia batu permata yang sangat mahal dan tinggi harganya. Selain itu, berlian ini juga sukar dicari kerana ia berada di dalam kawasan perut bumi yang memerlukan penggalian dan perlombongan. Oleh sebab itu, berlian ini juga selalunya dijadikan Read more about Belajarlah Dari ‘Diamond’[…]