pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 8th May – 14th May 2017

Assalamualaikum & Good Morning Traders. Sekiranya minggu lepas mood market gold dalam keadaan menurun, bagaianakah minggu ini? Adakah gold masih ingin menurun? Sebelum ini saya ada kata yang gold sebenarnya cuba untuk mencari tempat yang sesuai untuk dia naik semula. Jom lihat apakah analisis saya sepanjang minggu ini. 8 Mei 2017 Pagi ni awal pembukaan Read more about Market overview: 8th May – 14th May 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 1st May – 7th May 2017

Assalamualaikum & Good Morning Trader. Jom perhatikan analisis yang saya lakukan untuk minggu ini. Untuk minggu ini, kita berada pada minggu pertama bulan Mei. Jika minggu lepas keadaan market gold dalam keadaan menurun. Bagaimana pula dengan minggu ini? 1 Mei 2017 Saya melihat market gold untuk minggu ni masih lagi follow kepada trend minggu lepas. Read more about Market overview: 1st May – 7th May 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 25th April -31st April 2017

Assalamualaikum & Good Morning Traders. Jika minggu lepas saya lihat market gold dalam keadaan menurun, bagaimana pula dengan minggu ni? Jom kita tengok.. 25 April 2017 Saya lihat market gold sekarang ni masih bermain-main dalam kawasan bollinger band. Tapi, masih nampak kuat momentum untuk turun. Kalau lihat pada chart, dah triple bottom gold membuat percubaan Read more about Market overview: 25th April -31st April 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 18th April – 24th April 2017

Assalamualaikum & Good Morning Traders. Untuk kali ni, saya buat analisis bagi tempoh 1 minggu. Jom tengok perjalanan jangkaan yang saya buat terhadap market gold setiap hari dalam tempoh seminggu ni. 18 April 2017 Hari ni saya nak kongsikan dengan anda tentang news yang ada dalam laman web forex factory yang mungkin boleh mempengaruhi pergerakan Read more about Market overview: 18th April – 24th April 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 17th April 2017

Assalamualaikum & good morning traders. Mungkin ada yang tertunggu-tunggu posting chart saya kan.. Sebelum-sebelum ni saya lihat market gold nampak senyap aje. So, saya pun senyaplah bersama market.. Ha ha ha.. Apa pun, pagi ni saya nampak ada kelainan pada market. Pagi ni market gold buat gap-up lebih kurang 300 pip. Untuk market gold, memang Read more about Market overview: 17th April 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 13th April 2017

Assalamualaikum & Good Morning Traders.. Apa cer market gold semalam? Saya tengok gold buat penurunan sedikit dan kemudian sambung uptrend.   So, hari ni market gold nak kemana pula? Adakah akan terus uptrend? Cuba tengok Daily Chart saya untuk hari ini. Ingat tak chart yang saya post pada 9 April yang lepas? Cuba lihat balik Read more about Market overview: 13th April 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 11th April 2017

Assalamualaikum & Good Morning Traders. Rasa-rasa, hari ni ke mana kah gold market nak pergi? Lihat circle hijau dalam chart di atas. Price $1250 dah pecah semalam. Ia bertepatan dengan channel yang saya lukis. Kalau anda lihat, market buat u-turn semalam.   Hari ni, saya melihat gold akan mencari zon kuning pada price $1265 pula. Read more about Market overview: 11th April 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 7th April 2017

Assalamualaikum & Salam Jumaat.. Jom tenung market gold dulu.. Lihat trend market masih lagi nampak nak turun. Tapi hati-hati pada price $1250. Saya lihat, jika market break price ni, market akan buat terjunan pandalela.. ===== Tiba-tiba!! Market meletop.. Market nak cari $1300.. Market gold meletop disebabkan reaksi trader terhadap serangan bom di Syria. Anda boleh Read more about Market overview: 7th April 2017[…]