pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 5th April 2017

Assalamualaikum.. Saya nak ucapkan tahniah kepada anda yang masuk posisi seperti signal yang saya berikan semalam sebab market bergerak mengikut apa yang saya jangkakan. Buat masa ni kita tunggu aje lagi untuk dia sampai ke TP yang kita dah sediakan. Anda boleh hadamkan chart di bawah ini. Sama kan seperti yang saya jangkakan sebelum ni Read more about Market overview: 5th April 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 4th April 2017

Assalamualaikum & good morning traders.. So, minggu ni anda kena hati-hati sikit sebab ada news besar. Lihat balik pada market gold. 2 price yang saya bagi pada jumaat lepas telah dilanggar.. Saya ada kata sebelum ni yang market nak buat reversal. Tapi sebelum tu dia akan aim atas dulu. Sekarang, anda lihat market gold. Lihat Read more about Market overview: 4th April 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 31st March 2017

Assalamualaikum wmt wbt & good morning all trader.. Tak sangka hari ni dah hari Jumaat. Anda kena ingat, Jumaat terakhir bagi setiap bulan pihak bank akan close position mereka untuk buat perkiraan. Jadi kalau nak trade pada hari ni kena hati-hati ye. Macam mana perjalanan market gold hari ni? Saya nampak market anytime akan buat Read more about Market overview: 31st March 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 29th March 2017

Assalamualaikum. Dah tengok market gold belum pagi ni? Wow! Akhirnya market dah tunjukkan ke mana arah tuju nya. Macam yang selalu saya cakap, walaupun dalam tf H4 market nampak kuat nak bullish, tapi dia akan buat correction terlebih dahulu. Lihat chart di bawah. Gold telah reverse setelah penantian semalam. Siapa yang ada tunggu market semalam Read more about Market overview: 29th March 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 28th March 2017

Assalamualaikum & Good Morning Traders.. Wah.. Prediction saya yang sebelum ni kena. Gold dah pergi ke price $1260. Sekarang market dah reverse. So, target price macam semalam $1240. Lihat chart ni betul-betul. Anda perhatikan tanda rejection pada zon kuning tersebut. Market nak reversal ke nak continue? Sekarang ni monitor pada price $1258.60. Sikit aje lagi Read more about Market overview: 28th March 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 27th March 2017

Assalamualaikum & good morning all traders. Macam mana dengan market gold lepas? Gold tiba-tiba naik. Agak memeranjatkan. Tidak seperti yang saya discuss masa sabtu lepas. So, ini komen saya tentangnya. Jika anda lihat pada tf H1 ke bawah iaitu tf kecil, Lihat pada candlestick dan anda akan dapat lihat ada nya tanda-tanda reversal. Tapi yang Read more about Market overview: 27th March 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 24th March 2017

Assalamualaikum & good morning all traders.. Bangun pagi-pagi dah tengok market gold belum? Apa cer market gold ye? Lihat apda tf H1, market akan turun seperti yang saya katakan. Tapi!! Tiba-tiba market buat new high. Apa yang terjadi sebenarnya ni? Macam saya selalu kata dan ingatkan di dalam post di twitter saya. “Kita boleh percara Read more about Market overview: 24th March 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 23rd March 2017

Assalamualaikum wmt wbt.. Good morning traders.. Pagi-pagi ni dah tengok market gold belum? Jom kita sama-sama tengok chart gold pagi ni. Anda lihat chart pada tf H4, structure candlestick nampaknya akan berlaku retracement. Kalau ikutkan, price akan ke $1260. Dari $1250 nak ke %1260 ada dalam 1000 pips lagi ni. Dah 2 hari gold tak Read more about Market overview: 23rd March 2017[…]

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Market overview: 22nd March 2017

Assalamualaikum wmt wbt.. Hi Traders… Apa khabar?? Dah tengok market Gold hari ni? Jom kita tengok sama-sama pergerakan market gold dalm tf H4. Macam mana anda nak faham dengan Mr. Market ni? Nak faham kenalah banyak buat ulangkaji. kaji balik pattern pergerakan Gold. Tengok balik previous history Gold. Kalau dalam teknikal analisis, ada 1 Teori Read more about Market overview: 22nd March 2017[…]