Mercy Palestine Hope

Inilah Dia Situasi Di Palestine Yang Sentiasa Berlaku..

Assalamualaikum Wrt Wbt

Masjid Putra Heights membuat kerjasama dengan duta Palestine dari Mercy Palestine Hope (MPH) bagi memberikan sumbangan kepada MPH untuk membantu penduduk di Palestine yang memerlukan.

Sebagaimana yang kita tahu, negara Palestine sering kali berbolak balik dan mengalami peperangan dan banyak prasarana-prasarana yang hancur di bom oleh tentera Zionis.

Tujuan sumbangan ini adalah untuk membantu semula prasarana di Palestine seperti perpustakaan, tempat persekolahan, klinik kecil dan lain-lain yang diperlukan. Kutipan yang dibuat dan disalurkan terus kepada pihak MPH.

Jika kita di sini selesa dengan keadaan negara yang aman damai, mereka di sana sentiasa berhadapan dengan ketakutan dan ancaman. Walaupun kita tidak dapat membantu dari sudut menghentikan pergolakan yang berlaku, tapi kita dapat menghulurkan dana untuk memberikan mereka keperluan yang mereka perlukan di sana.

Bukan sekadar prasarana, tetapi juga keperluan harian yang diperlukan seperti makanan, pakaian dan tempat tinggal. Bayangkan, ada yang mati akibat kesejukan yang melampau, ada juga yang mati kerana kelaparan, dan ada juga yang syahid kerana dibom. Di sini lah tugas kita sebagai seorang Muslim atau insan bernama manusia untuk menyumbang dan membantu meringankan beban insan lain.

Semoga sedekah dan amal jariah yang dihulurkan oleh anda akan membuahkan hasil untuk anda di dunia dan di akhirat. Amiin..

Sumbangan

Anda boleh membuat sumbangan dengan mengisi butiran di bawah ini. Pihak MPH akan memberikan t-shirt ‘Mercy Palestine Hope’ secara percuma kepada anda atas kesudian anda menabur jasa pada insan yang memerlukan.

arrow