INFORMASI

Irsofian.com menyediakan pelbagai informasi mengenai perkembangan ekonomi serta info terkini mengenai pasaran emas dunia. Di dalam website ini juga turut dimuatkan dengan artikel-artikel dan tips-tips yang berkaitan dengan aspek pelaburan, kewangan, trading, soal kehidupan dan banyak lagi..

PROGRAM

Terdapat beberapa program yang pernah dianjurkan oleh Ir Sofian di bawah kelolaan AJL (M) Sdn Bhd sejak dari tahun 2011 lagi. Program-program tersebut berkenaan pelaburan emas fizikal, pelaburan saham, teknikal analisis, ilmu trading, dan lain-lain lagi. Kini program tersebut boleh dipelajari secara online atau melalui DVD yang dijual kerana Ir Sofian lebih fokus kepada memberikan Coaching dan mencipta robot EA.

TEKNIKAL ANALISIS

Teknikal analisis adalah salah satu ilmu yang perlu dikuasai jika anda ingin menceburkan diri dalam pelaburan saham atau trading. Ia diperlukan untuk membolehkan anda mengkaji dan mengetahui akan hala tuju sesuatu pasaran tersebut sebelum membuat keputusan pelaburan.

 

 

 

 

 

 

 

AlgoGold

 

 

 

 

 

 

 

TRADE GOLD FOR MONEY

Program ini mengajarkan tentang cara untuk anda trade gold menggunakan teknik scalping. Program ini sangat sesuai untuk anda yang newbie atau zero knowledge tentang dunia trading kerana silibusnya mengajarkan dari asas trading. 

7

DVD GOLD TRADING INTENSIVE

SIMPLIFIED TRADING SIGNAL

Program ini mengajarkan tentang ilmu teknikal analisis yang digunakan untuk melihat situasi keadaan pasaran, melihat hala tuju pasaran, dan menjangkakan kemanakah pasaran akan pergi selanjutnya. Melalui program STS ini, anda akan dibongkarkan dengan 15 strategi trading yang boleh digunakan untuk menganalisis pasaran. 

7

SIMPLIFIED TRADING SIGNAL ONLINE

Strategi BBMA

Apa Itu BBMA? BBMA adalah gabungan bagi indicator Bollinger Bands dan Moving Average. Strategi BBMA ini diperkenalkan Oma Ally dan digunapakai meluas oleh kebanyakan trader di seluruh Malaysia, Indonesia dan juga Brunei. Bollinger Bands mempunyai 3 garis iaitu Upper...

Support Become Resistance, Resistance Become Support

SBR RBS Sebagaimana yang anda tahu, garis support dan resistance adalah umpama lantai dan siling (bumbung) bagi pergerakan pasaran. Selagi mana pasaran tidak memecahkan SnR tersebut, selagi itu ia masih lagi menjadi tapak tempat trader menunggu untuk take profit atau...

Parabolic SAR Strategy

Indicator Parabolic SAR adalah salah satu indicator yang mudah untuk difahami dan sangat sesuai digunakan untuk scalping trader atau intraday trader. Fungsi Parabolic SAR: Direction Market Entry signal Trailing Stop Loss Exit Parabolic SAR adalah  terbentuk melalui...

Asas Prinsip Dalam Teknikal Analisis

Asas Prinsip Teknikal Analisis Dalam teknikal analisis ada prinsip yang menjadi asas kepada trader. Kiranya dengan asas prinsip ni yang menjadi penguat kepada teknikal analisis. Nak jadi chartis kenalah kuasai ilmu-ilmu asas ini dengan sekukuhnya supaya analisis yang...

Broker Tifia Tamat Operasi Mulai 30 Mei 2022

Satu berita yang menggemparkan pengguna Tifia di Malaysia apabila menerima satu email pada Jumaat lepas berkenaan Broker Tifia akan tamatkan perkhidmatannya dalam Forex Trading bermula 30 Mei 2022, iaitu hari ini. Termasuklah juga kami yang turut mempunyai akaun di...

Pembelian NFT : Non-Fungible Token Kegilaan Terkini?

Kegilaan apakah ini ? Bila dilihat nilai harga pembelian icon NFT ni versus niai pelaburan NFT (Non-Fungible Token), rasa memang tak masuk akal. Icon tu je $23Juta. Walau nampak macam jari atau orang pakai topi kain. Apa citer ni? Sebelum ini kita dikejutkan dengan...

Nak Berjaya Kena Jadi Orang Degil!

Kenapa kalau anda nak berjaya kena jadi orang yang degil? Sebab orang yang degil akan degil berusaha sehingga capai matlamat dan impian dia. Dia takkan cepat putus asa walau apa result yang diterima selagi mana belum memuaskan hatinya. Degil yang baik. Jom kita...

Persepsi Trading Yang Salah!

Assalamualaikum wmt wbk. Saya nak kongsikan satu cerita tentang persepsi trading yang salah. Nak dijadikan cerita, ketika saya pergi ke kedai gajet nak cari barang, ada seorang hamba Allah ni yang kenal saya dan tanyakan tentang trading. Sembang punya sembang sambil...

Persiapan Trader Menghadapi 2022

Melangkah ke tahun 2022, apakah tekad dan azam yang anda sematkan untuk tahun ini? Jika anda berkecimpung dalam dunia trading, apakah persiapan yang anda lakukan untuk menghadapi 2022 ini dari sudut trading anda? Sudah kah anda membuat perancangan baru serta target...

Besi & Manusia, Perlu Persekitaran Yang Bagus

Besi & Manusia Assalamualaikum. Hari ini saya nak share sikit topik tentang kehidupan. Dan topik ni pun ada kaitan dengan pekerjaan saya sebagai engineer. Anda kenal besi kan? Untuk saya yang dalam construction line ni memang selalu berhadapan dengan besi. Nak...

Ir. Sofian – Jutawan Logam

Master Trainer & Investor

NS – NLP Practitioner

 

No. 42, Jalan Kota Raja M27/M

HICOM Town Centre

Seksyen 27

40400 Shah Alam, Selangor