Trading Gold Ini Ada Risiko Ke?

Trading Gold Ini Ada Risiko Ke?

Dah lama saya berkecimpung dalam bidang trading gold ni. Daripada saya trade untuk diri sendiri hinggakan saya buat modul dan ajarkan pada orang lain. Tahun demi tahun saya lihat setiap perkembangan dalam market gold hinggakan diri saya sudah sebati dengan market...
Pentingkah Penggunaan Indikator Dalam Trading?

Pentingkah Penggunaan Indikator Dalam Trading?

Indikator Dalam bidang trading, penggunaan indikator ini sebenarnya sangat koman dalam kalangan trader semua. Boleh kata ramai trader yang menggunakan indikator bagi mencari dan menentukan trend sesuatu pasaran. Penting ke tak penting sebenarnya indikator ni?? Bagi...
7 Ubat Fear Dalam Trading!

7 Ubat Fear Dalam Trading!

Life Trader  Adakah anda seorang trader?? Adakah anda melakukan urusniaga trading setelah mempelajari ilmu trading yang betul?? Pada pagi-pagi hari lagi anda dah buka market. Anda cuba melihat keadaan market yang anda trade. Nak tengok market tersebut okay atau tak....
Nak Belajar Trade Gold Dari Rumah?

Nak Belajar Trade Gold Dari Rumah?

Salam Jumaat.. Alhamdulillah. Hari Jumaat yang penuh barakah ini dilimpahi dengan hujan rahmat dari Allah swt. Sejukkan cuaca hari ni? Dah macam kat London dah rasanya. Selalunya kita kepanasan. Apa salahnya pula kan sekali sekali merasa cuaca sejuk damai macam ni...
Apa Beza Antara Melabur & Berjudi?

Apa Beza Antara Melabur & Berjudi?

Pelaburan.. Saya melihat pelaburan kini sudah menjadi satu elemen penting dalam masyarakat apabila sudah semakin ramai yang mulai sedar akan kepentingan melabur untuk mengubah taraf hidup masing-masing. Sudah pasti salah satu puncanya adalah disebabkan keadaan ekonomi...
Kenapa Pakar Lebih Suka Emas?

Kenapa Pakar Lebih Suka Emas?

Anda Suka Emas?? Tidak kira sama ada emas fizikal mahupun trading emas online, pakar pelaburan memang akan lebih sukakan emas. Termasuklah diri saya sendiri. Setelah lama berkecimpung dalam dunia pelaburan emas dan perak, dan terlibat juga dalam pelaburan-pelaburan...