7 Ubat Fear Dalam Trading!

7 Ubat Fear Dalam Trading!

Life Trader  Adakah anda seorang trader?? Adakah anda melakukan urusniaga trading setelah mempelajari ilmu trading yang betul?? Pada pagi-pagi hari lagi anda dah buka market. Anda cuba melihat keadaan market yang anda trade. Nak tengok market tersebut okay atau tak....
Nak Tahu Tips Simpan Duit Cara Betul?

Nak Tahu Tips Simpan Duit Cara Betul?

Simpanan Berapa ramai antara kita ni yang ada buat simpanan?? Cuba angkat tangan sikit. Dalam era zaman ekonomi meleset ni, zaman harga barang semua naik ni, entah berapa ramailah dari kita ni dapat nak menyimpan kan? Mesti ada yang terasa sangat susah betul nak...
Nak Belajar Trade Gold Dari Rumah?

Nak Belajar Trade Gold Dari Rumah?

Salam Jumaat.. Alhamdulillah. Hari Jumaat yang penuh barakah ini dilimpahi dengan hujan rahmat dari Allah swt. Sejukkan cuaca hari ni? Dah macam kat London dah rasanya. Selalunya kita kepanasan. Apa salahnya pula kan sekali sekali merasa cuaca sejuk damai macam ni...
Apa Beza Antara Melabur & Berjudi?

Apa Beza Antara Melabur & Berjudi?

Pelaburan.. Saya melihat pelaburan kini sudah menjadi satu elemen penting dalam masyarakat apabila sudah semakin ramai yang mulai sedar akan kepentingan melabur untuk mengubah taraf hidup masing-masing. Sudah pasti salah satu puncanya adalah disebabkan keadaan ekonomi...
Kenapa Pakar Lebih Suka Emas?

Kenapa Pakar Lebih Suka Emas?

Anda Suka Emas?? Tidak kira sama ada emas fizikal mahupun trading emas online, pakar pelaburan memang akan lebih sukakan emas. Termasuklah diri saya sendiri. Setelah lama berkecimpung dalam dunia pelaburan emas dan perak, dan terlibat juga dalam pelaburan-pelaburan...
Gold Market Membuat Terjunan

Gold Market Membuat Terjunan

Assalamualaikum wmt. wbkt. Hari ni saya nak kongsikan kepada anda apa yang saya pernah kongsikan di ruangan Facebook saya sebelum ini iaitu berkenaan market gold yang membuat terjunan. Saya rasa ia sesuatu yang sangat bermunafaat untuk saya kongsikan kepada anda...