Strategi BBMA

Strategi BBMA

Apa Itu BBMA? BBMA adalah gabungan bagi indicator Bollinger Bands dan Moving Average. Strategi BBMA ini diperkenalkan Oma Ally dan digunapakai meluas oleh kebanyakan trader di seluruh Malaysia, Indonesia dan juga Brunei. Bollinger Bands mempunyai 3 garis iaitu Upper...
Support Become Resistance, Resistance Become Support

Support Become Resistance, Resistance Become Support

SBR RBS Sebagaimana yang anda tahu, garis support dan resistance adalah umpama lantai dan siling (bumbung) bagi pergerakan pasaran. Selagi mana pasaran tidak memecahkan SnR tersebut, selagi itu ia masih lagi menjadi tapak tempat trader menunggu untuk take profit atau...
Parabolic SAR Strategy

Parabolic SAR Strategy

Indicator Parabolic SAR adalah salah satu indicator yang mudah untuk difahami dan sangat sesuai digunakan untuk scalping trader atau intraday trader. Fungsi Parabolic SAR: Direction Market Entry signal Trailing Stop Loss Exit Parabolic SAR adalah  terbentuk melalui...
Asas Prinsip Dalam Teknikal Analisis

Asas Prinsip Dalam Teknikal Analisis

Asas Prinsip Teknikal Analisis Dalam teknikal analisis ada prinsip yang menjadi asas kepada trader. Kiranya dengan asas prinsip ni yang menjadi penguat kepada teknikal analisis. Nak jadi chartis kenalah kuasai ilmu-ilmu asas ini dengan sekukuhnya supaya analisis yang...
Broker Tifia Tamat Operasi Mulai 30 Mei 2022

Broker Tifia Tamat Operasi Mulai 30 Mei 2022

Satu berita yang menggemparkan pengguna Tifia di Malaysia apabila menerima satu email pada Jumaat lepas berkenaan Broker Tifia akan tamatkan perkhidmatannya dalam Forex Trading bermula 30 Mei 2022, iaitu hari ini. Termasuklah juga kami yang turut mempunyai akaun di...
Pembelian NFT : Non-Fungible Token Kegilaan Terkini?

Pembelian NFT : Non-Fungible Token Kegilaan Terkini?

Kegilaan apakah ini ? Bila dilihat nilai harga pembelian icon NFT ni versus niai pelaburan NFT (Non-Fungible Token), rasa memang tak masuk akal. Icon tu je $23Juta. Walau nampak macam jari atau orang pakai topi kain. Apa citer ni? Sebelum ini kita dikejutkan dengan...