Bagaimana Anda Nak Kawal Psikologi Anda Ketika Trading?

Bagaimana Anda Nak Kawal Psikologi Anda Ketika Trading?

Assalamualaikum wmt wbkt.. Salam ceria kepada semua pembaca setia website saya ni… Maaflah sebab dalam seminggu dua ni website saya on off sebab ada problem sikit.. Mungkin anda ada cuba untuk melawat tapi asyik under construction kan! Sorry eh! Saya cuba untuk...
Stabilkah Gaya Hidup Anda??

Stabilkah Gaya Hidup Anda??

Akhir-akhir ni ramai yang mengeluh kepada saya menyatakan bahawa keadaan ekonomi sekarang ni tak berapa stabil. Dengan kenaikan harga barangnya, memang buat mereka rasa terbeban lagi. Mulalah ada yang menyalahkan parti politik itu, parti politik ini yang menyebabkan...
Bagaimana Nak Kawal Risiko Dalam Trading?

Bagaimana Nak Kawal Risiko Dalam Trading?

Risiko Pelaburan Di dalam setiap pelaburan sudah semestinya ada risiko yang perlu ditanggung oleh pelabur. Tidak kiralah samada risiko tersebut besar ataupun kecil. Sama juga macam trading yang tidak terkecuali dari mempunyai risiko. Lebih-lebih lagi kita selalu...
Strategi Asas ‘Day Trading’ Untuk Beginner!

Strategi Asas ‘Day Trading’ Untuk Beginner!

Day Trading? Bagi anda yang baru sahaja melibatkan diri dalam dunia trading, sudah tentu anda tahu akan posisi anda diri anda samada sebagai day trader atau sebagai swing trader. Saya rasa, kebanyakan trader yang baru saja berjinak-jinak dalam dunia trading ini lebih...
Nak Tahu Tips Simpan Duit Cara Betul?

Nak Tahu Tips Simpan Duit Cara Betul?

Simpanan Berapa ramai antara kita ni yang ada buat simpanan?? Cuba angkat tangan sikit. Dalam era zaman ekonomi meleset ni, zaman harga barang semua naik ni, entah berapa ramailah dari kita ni dapat nak menyimpan kan? Mesti ada yang terasa sangat susah betul nak...
IFTA 2017 Langkah Baru Maju Kehadapan

IFTA 2017 Langkah Baru Maju Kehadapan

Assalamualaikum & Salam Ceria Semua.. Sedar tak sedar, kita dah pun melangkahi tahun 2018. Mungkin masih belum terlambat lagi untuk saya ucapkan Selamat Tahun Baru kepada anda semua yang masih tetap menjadi pembaca setia website saya ni. So, bersempena tahun 2018...