Tragedi Market Berdarah!

Tragedi Market Berdarah!

Tragedi Market Berdarah Siapa biasa dengar tentang  strategi ‘catch the falling knife’? Ia adalah salah satu strategi di mana sewaktu pasaran dalam keadaan melakukan retracement/ pullback atau correction, turun sebelum melakukan kenaikan semula, trader...
Apa Itu SPREAD Dalam Pelaburan Emas?

Apa Itu SPREAD Dalam Pelaburan Emas?

Emas fizikal merupakan salah satu cabang pelabura yang juga diminati oleh ramai pelabur disebabkan kerana faktor emas itu sendiri yang mudah dicairkan. Maksud mudah dicairkan ini adalah ianya senang dibeli dan mudah dijual semula bila diperlukan.  Sebagai pelabur...

Pentingkah Trader Mempunyai Sistem Trading?

Hi Traders.. Macam mana dengan trading anda belakangan ni? Okay tak? Ada profit tak? Ke ada lagi yang masih banyak loss nya?  Hari ni saya nak kongsikan pada anda mengenai sistem trading. Penting ke sistem trading ni?   Sistem Trading Untuk pengetahuan anda, sistem...

Eh! Apa Yang BUKAN Dalam Trading?

Assalamualaikum wmt wbkt. Hai.. Adakah anda ternanti-nanti posting daripada saya? Untuk kali ini saya nak kongsikan satu info yang baru tentang trading. Sebenarnya masa saya semak file lama-lama saya, tiba-tiba perasan akan nota-nota yang saya tulis berkenaan trading....
6 Kesilapan Kritikal Dalam Trading Jangan Dibuat!

6 Kesilapan Kritikal Dalam Trading Jangan Dibuat!

Assalamualaikum.. Hi… Selamat Sejahtera semua.. Hari ni saya rasa macam nak recall balik info pasal dunia trading lah.. Sebab saya dah keluarkan DVD KHAS untuk anda belajar trading gold. Jadi, saya rasa anda perlukan lebih lagi ilmu pengetahuan tentang trading...