Last TG4M 2018 Penuh Bermakna

TG4M Terakhir 2018 Semalam program Trade Gold For Money (#TG4M) adalah yang terakhir kalinya untuk tahun 2018 ini. Walaupun keadaan hall yang selalu saya gunakan dalam keadaan renovate, tapi program TG4M tetap juga dijalankan seperti yang dirancangkan. Cuma ia tidak...
Nak Racun Atau Ubat?

Nak Racun Atau Ubat?

  Racun @ Ubat? Dato Dr Fadzilah Kamsah pernah pesan “Maafkanlah orang lain masa nak tidur”. Sebab apa?? Supaya kita tak tidur dengan bermacam-macam permasalahan. Tak tidur dengan hati yang tidak tenang, tidak tenteram. Tak tidur dalam keadaan berdendam....
Nak Jadi Bisnesman & Pelabur?

Nak Jadi Bisnesman & Pelabur?

Ini kisah perjalanan hidup saya yang dari seorang engineer, menjadi bisnesman dan menceburi pula bidang pelaburan dan jadi pelabur. Harap kisah saya ini boleh jadi sumber inspirasi anda semua yang membaca.. Kita start cerita tahun by tahun eh! Tahun 2003/2004 Semasa...
My Robot Its Finally…

My Robot Its Finally…

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.. Hari ni saya nak kongsikan berita baik buat anda semua tau.. Berita baiknya adalah robot saya cipta dah hampir 90% nak complete dah.. Sekarang ni masih lagi dalam proses testing dan updating.  Lagi 10% lagi saya reserve kan...
RM30K Lenyap Dalam Stock Market

RM30K Lenyap Dalam Stock Market

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera. Tak sangka kejap je dah 12 hari kita berpuasa. Begitu jugalah kejap aje hari ahad semalam program TG4M akan berlangsung untuk siri ke-37. Selalunya, setiap kali nak dekat event TG4M, saya selalu bertanyakan kepada staff saya...