Kitaran Emas 10 Tahun

Assalamualaikum.. Sekejap aje kita dah masuk bulan 12, bulan terakhir bagi tahun 2019 sebelum kita menjejakkan kaki ke tahun 2020 yang pernah menjadi Wawasan 2020 suatu ketika dahulu. Sebelum kita melangkah ke tahun 2020, apa kata saya bawa anda merentasi masa ke...

Apakah Langkah Pertama Nak Faham Market?

Apakah langkah pertama yang perlu anda lakukan untuk faham tentang market? Inilah soalan yang sering ditanyakan oleh newbie yang baru nak mengenali dunia trading. Soalan ini hampir sama dengan soalan yang  bermain-main dalam fikiran saya ketika saya mula-mula masuk...
Apa Yang Mempengaruhi Kejayaan Dalam Trading?

Apa Yang Mempengaruhi Kejayaan Dalam Trading?

Setiap trader sudah pasti menyimpan keinginan untuk memperoleh kejayaan dalam trading mereka ini. Siapa yang tak nak berjaya kan? Namun, dalam setiap perjalanan untuk menuju kejayaan, pasti ada liku-liku dan cabaran yang perlu dilalui oleh trader. Dalam setiap...
Gold Market Fly Again To Price at 2013

Gold Market Fly Again To Price at 2013

Assalamualaikum.. Hai semua.. Hari ini saya nak kongsikan berkenaan market Gold. Siapa di sini yang ada trade pada market gold? Tentu anda tahukan yang price untuk market gold telah sampai kembali pada harga pada tahun 2013 satu ketika dahulu. Cuba lihat pada garis...

Move Forward To Achieve My Dream!

Saya rasa semua orang pun ada impian masing-masing. Ada yang impian dia nak pergi travel. Ada yang impiannya nak ada rumah banglore, kereta mewah, nak ada isteri cantik, nak ada empire syarikat yang sucsess, dan macam-macam lagi.. Macam saya, saya pun ada impian nak...