Bersukan 1 Transformasi

Tak sangka kejap aje lagi dah nak habis tahun 2018. Dan budak-budak pun dah nak masuk sekolah semula. Walaupun saya ni sibuk dengan urusan kerja, tapi waktu anak-anak tengah cuti musim sekolah ni saya ambil juga sedikit masa untuk mereka. Saya bawa mereka keluar buat...

Transformasi Era 2020

Assalamualaikum wmt wbkth.. Setelah sekian lama rasa tak berceloteh dalam blog saya ni. Sebelum ini saya sibuk mengerjakan umrah sambil ziarah Mesir. Ada saya posting kan tentangnya di posting yang sebelum ni. Untuk kali ini, bersempena kita dah nak mengakhiri tahun...
Trading Gold Ini Ada Risiko Ke?

Trading Gold Ini Ada Risiko Ke?

Dah lama saya berkecimpung dalam bidang trading gold ni. Daripada saya trade untuk diri sendiri hinggakan saya buat modul dan ajarkan pada orang lain. Tahun demi tahun saya lihat setiap perkembangan dalam market gold hinggakan diri saya sudah sebati dengan market...
Pentingkah Penggunaan Indikator Dalam Trading?

Pentingkah Penggunaan Indikator Dalam Trading?

Indikator Dalam bidang trading, penggunaan indikator ini sebenarnya sangat koman dalam kalangan trader semua. Boleh kata ramai trader yang menggunakan indikator bagi mencari dan menentukan trend sesuatu pasaran. Penting ke tak penting sebenarnya indikator ni?? Bagi...
7 Ubat Fear Dalam Trading!

7 Ubat Fear Dalam Trading!

Life Trader  Adakah anda seorang trader?? Adakah anda melakukan urusniaga trading setelah mempelajari ilmu trading yang betul?? Pada pagi-pagi hari lagi anda dah buka market. Anda cuba melihat keadaan market yang anda trade. Nak tengok market tersebut okay atau tak....
Nak Belajar Trade Gold Dari Rumah?

Nak Belajar Trade Gold Dari Rumah?

Salam Jumaat.. Alhamdulillah. Hari Jumaat yang penuh barakah ini dilimpahi dengan hujan rahmat dari Allah swt. Sejukkan cuaca hari ni? Dah macam kat London dah rasanya. Selalunya kita kepanasan. Apa salahnya pula kan sekali sekali merasa cuaca sejuk damai macam ni...