Tahun 2020 ini boleh katakan tahun saya sangat sibuk dengan urusan-urusan selain dari syarikat saya. Kali ni saya terlibat pula dengan DPMMS atau nama panjangnya adalah Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Selangor. Pada 15 Ogos lepas saya telah pun diantik menjadi Timbalan Yang Dipertua. Dan ini senarai ahli jawatankuasa yang lain juga. 

SENARAI JAWATANKUASA NEGERI (JKN),
DEWAN PERNIAGAAN MELAYU MALAYSIA NEGERI SELANGOR (DPMMS) 2020-2023
 
1) Yang Dipertua : Tuan Ar. Hj Mohd Azli bin Md Yusof
2) Timb YDP : Tuan Ir. Hj Mohd Sofian bin Abdullah
3) Naib YDP : En. Ahmad Fahmi bin Yaacob
4) Setiausaha Kehormat : En. Syahril Fadzlie bin Abd Jalil
5) Bendahari Kehormat : En. Ahmad Azmaizan bin Abd Rahman
6) Jawatankuasa (Lantikan) : Tuan Sofian bin Md Sharin
7) Jawatankuasa (Lantikan) : En. Syaritz bin Abdul Rahim
8) Jawatankuasa (Lantikan) : Puan Ina Junaida binti Abdul Arif
9) Pengerusi Dewanita : Dato Maznah binti Hj Nahu
10) Pengerusi Dewan Muda : En. Mohammad Hafidz bin Arifin
11) Jawatankuasa Negeri : Tuan Syed Saifulbahri bin Syed Mohamed
12) Jawatankuasa Negeri : En. Ahmad Zalane bin Alias
13) Jawatankuasa Negeri : Tuan Hj. Shafizul bin Dato’ Mohd Salleh
14) Jawatankuasa Negeri : Tuan Adillah bin Abu Samah
15) Jawatankuasa Negeri : En.Rizal bin Che Om
16) Jawatankuasa Negeri : En Saifulnizam bin Masnan
17) Jawatankuasa Negeri : Tuan Hj Danial Abu Hassan
18) Jawatankuasa Negeri : Puan Syakirah binti Basir Lubis
19) Jawatankuasa Negeri : Tuan Sr. Masnizan bin Che Mat
 
Walaupun belum sampai 1 bulan menyamdang jawatan dalam DPMM ini, saya boleh katakan betapa bergerak agresifnya DPMM dalam tempoh ini dengan beberapa kali mesyuarat sudah dijalankan, pelancaran usahawan bangkit digital dirasmikan oleh YB Tan Sri Noh bin Haji Oma, hadir ke pembentangan belanjawan Selangor dan banyak lagi.
 
Saya belanja sikit gambar di bawah ini.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk apa saya terima perlantikan ini? Sedangkan saya sendiri sudah cukup banyak komitmen yang lain juga. Saya memikirkan ini demi masa depan anak-anak bangsa kita pada masa akan datang.
 
Siapa lagi yang akan menyuarakan hal-hal berkaitan dengan perniagaan atau usahawan anak bangsa? Dalam persatuan ini mereka juga memerlukan idea-idea serta cadangan yang bernas untuk diusulkan. Mungkin kerana saya memiliki faktor-faktor tersebut yang menyebabkan saya dilantik. 
 
Saya fikirkan sudah sampai masanya usahawan melayu diangkat naik. Lebih-lebih lagi pada waktu sekarang ini di mana ramai anak muda yang tengah survive dalam krisis yang berlaku. Hilang pekerjaan, hilang pendapatan. Berniaga adalah salah satu cara untuk bangun semula. Tidak kira walau sekecil perniagaan. 
 

15 Ogos 2020 – AGM penubuhan DPMM Negeri Selangor (Baharu) y.

Sekitar AGM penubuhan DPMM Negeri Selangor (Baharu) yang diadakan di Kelab Shah Alam pada 15 Ogos 2020.SENARAI JAWATANKUASA NEGERI (JKN),DEWAN PERNIAGAAN MELAYU MALAYSIA NEGERI SELANGOR (DPMMS) 2020-20231) Yang Dipertua : Tuan Ar. Hj Mohd Azli bin Md Yusof2) Timb YDP : Tuan Ir. Hj Mohd Sofian bin Abdullah3) Naib YDP : En. Ahmad Fahmi bin Yaacob4) Setiausaha Kehormat : En. Syahril Fadzlie bin Abd Jalil5) Bendahari Kehormat : En. Ahmad Azmaizan bin Abd Rahman6) Jawatankuasa (Lantikan) : Tuan Sofian bin Md Sharin7) Jawatankuasa (Lantikan) : En. Syaritz bin Abdul Rahim8) Jawatankuasa (Lantikan) : Puan Ina Junaida binti Abdul Arif9) Pengerusi Dewanita : Dato Maznah binti Hj Nahu10) Pengerusi Dewan Muda : En. Mohammad Hafidz bin Arifin11) Jawatankuasa Negeri : Tuan Syed Saifulbahri bin Syed Mohamed12) Jawatankuasa Negeri : En. Ahmad Zalane bin Alias13) Jawatankuasa Negeri : Tuan Hj. Shafizul bin Dato’ Mohd Salleh14) Jawatankuasa Negeri : Tuan Adillah bin Abu Samah15) Jawatankuasa Negeri : En.Rizal bin Che Om16) Jawatankuasa Negeri : En Saifulnizam bin Masnan17) Jawatankuasa Negeri : Tuan LAr Danial bin A. Hasan18) Jawatankuasa Negeri : Puan Syakirah binti Basir Lubis19) Jawatankuasa Negeri : Tuan Sr. Masnizan bin Che Mat

Posted by Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Selangor on Sabtu, 5 September 2020

 

 
 
 

Dapatkan Ebook

'Knowledge Trading Version 2' Sekarang!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Ir Sofian will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.