Sebelum ni, saya ada post kan chart Dow Jones di fb fanpage saya. Anda ada perasan tak?

Haa.. Jom kita go through balik apa yang saya post kan.

Januari: Dow Catat Sejarah

Pada bulan Januari, saya melihat chart Dow dalam keadaan menaik. Apa yang menariknya, market Dow telah mencatat sejarah kerana mencecah price $20,000.

Setelah ada satu tanda rejection yang cukup panjang, Dow selepas tu terus shot up naik. Anda lihat chart yang saya telah sediakan di bawah.

Nak tengok dengan tf besar? Jom...

Saya pasti, bagi yang bermain dengan stock market mesti mampu tersenyum dengan peningkatan Dow pada bulan ini.

Buat trader yang terlibat dengan Gold, anda boleh jadikan chart Dow Jones ini sebagai rujukan dalam signal indikator anda untuk lihat pergerakan gold.

Mac: Stand by Correction

Pada pertengahan bulan Mac ni, saya lihat price Dow Jones dah terlalu tinggi. Anda boleh tengok chart di bawah ni.

Kalau ikutkan, dah nak sampai masanya Dow akan buat correction.

Ada yang tanya apa tu correction??

Correction tu maksudnya Dow akan menurun semula. Jadi, bila anda dah tahu Dow akan menurun, bolehlah siap-siap stand by.

Bagi trader gold, anda boleh ambil peluang ini nanti untuk masuk posisi sebab gold akan shot up pula nanti. Cuma perhatikan lebih pada tanda signal dan trend.

Lihat pada Daily Chart di bawah ini!

Akhirnya market Dow telah membuat correction seperti yang dijangkakan.

Tahniah kepada trader gold yang berjaya memperoleh profit dari correction market Dow ni.

Bagi sesiapa yang nak tengok posting asal saya tentang chart Dow ni, anda boleh klik SINI.

Jangan lupa LIKE & SHARE ye.. Baru lepas ni saya syok nak kongsikan lagi..

 

Please follow and like us:
error

Dapatkan Ebook 'Knowledge Trading' Sekarang!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Ir Sofian will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.