Assalamualaikum & Good Morning Traders.

Rasa-rasa, hari ni ke mana kah gold market nak pergi?

Lihat circle hijau dalam chart di atas. Price $1250 dah pecah semalam. Ia bertepatan dengan channel yang saya lukis. Kalau anda lihat, market buat u-turn semalam.

 

Hari ni, saya melihat gold akan mencari zon kuning pada price $1265 pula. Anda boleh lihat pada chart saya ni, kan ada price $1261.50 yang saya letakkan dalam chart. Saya menjangkakan bahawa market akan turun semula seandainya price tak masuk dalam zon kuning tu. Faham ke faham?

Dalam time frame besar, saya sudah ada price waktu dia turun. Tapi nanti dulu. Kita tunggu market bergerak dan kita lihat lenggoknya macam mana.

======
Gold nak balik rumah dah. Nampaknya market berjalan macam dijangkakan.

Anda boleh siap-siap masuk position dalam market dah.

Happy trading...