Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Diharapkan agar pembaca setia website saya ini dalam keadaan sihat wal’afiat hendaknya.. Untuk posting kali ini, saya nak ketengahkan satu perkara iaitu Projek Buat Duit..

Projek Buat Duit

Wow!! Bila cakap pasal 'Buat Duit' ni, mesti ramai antara anda yang akan rasa teruja kan! Mestilah, siapa tak teruja bila cakap pasal duit. Sebab nak hidup dalam zaman sekarang ni 'DUIT' memang sangat penting. Dah jadi satu keperluan.

Kalau sakit, nak kena ada duit untuk beli ubat. Kalau lapar, nak kena ada duit beli makanan atau lauk. Kalau kerja, nak kena ada duit tambang minyak, duit tol, duit belanja lagi. Belum lagi kita cakap soal rumah tangga kan! Yang mana dah berkahwin, sudah tentu nak tampung keluarga, belanja keperluan keluarga, lagi-lagi yang dah ada anak bersekolah.

Asyik-asyik keluar duit. Asyik-asyik keluar duit. Bila nak masuknya??

Pendek kata, DUIT ni memang penting walaupun orang kata 'duit tak boleh memberikan kebahagian'. Ha Ha Ha.. So, untuk kali ni, saya nak advise pada anda di luar sana, jom lah sama-sama sertai Projek Buat Duit ni.. Cuti sekolah penggal pertama tinggal 2 bulan aje lagi. Nampak macam lama lagi. Buat apa nak rushing kan!

Tidak!.

Bagi saya, nak buat duit ni bukan boleh main bedal aje. Nak buat duit kena bermula dari bawah. Kena ada ilmu, kena hadam dulu tentang macam mana nak buat duit tu. Then, barulah boleh buat duit. Sebab projek buat duit ni bukan jenis Skim Cepat Kaya. Anda labur, anda dapat untung tiap bulan. Bukan!!

Ilmu Tu Penting!

Kita nak didik anak bangsa kita ni supaya berilmu dalam apa yang dilakukan. Termasuk berilmu dalam mencari atau menjana pendapatan. Sebab tu saya tubuhkan AJL (M) Sdn Bhd untuk 'educate' orang kat luar sana tentang pelaburan dalam trading gold.

So, untuk projek buat duit ni adalah macam mana anda nak TRADE GOLD dan jadikan ia sebagai side income anda secara harian.

Jom Trade Gold!

Jangan tak percaya anda boleh buat duit dengan trade gold tau. Sebab dah ramai student saya yang berjaya jana pendapatan mereka dengan trading gold. Ada yang jadikan ia sebagai income sampingan. Ada juga yang jadikan ia sebagai sumber pendapatan tetap. Yang penting niat, matlamat dan usaha.

Kalau sekadar niat dan matlamat tapi tak ada usaha, anda takkan berjaya. Itu yang jadinya banyak yang kena tipu dengan scammer. Sebab malas berusaha. Hanya mengharapkan orang buatkan duit untuk dia. Padahal, orang tu berusaha tipu duit dia orang untuk diri mereka sendiri.

Sebab orang zaman sekarang ni kalau boleh selagi dapat cari duit dengan cara mudah seperti buat skim, selagi tu juga dia orang akan buat. Lebih-lebih lagi bila ada golongan yang tamak dan tak nak usaha tapi nak kaya cepat ni.. Lagi laju skim ni berjalan.

Cukuplah tu ditipu. Cukuplah laburkan duit untuk sesuatu yang sia-sia.

Apa kata anda sendiri belajar macam mana nak trade gold dan tengok macam mana cara nak buat duit dengan gold ni.

Yang bestnya kalau anda trade gold ni, banyak munafaatnya yang anda dapat tau..

Apa Anda Dapat??

1. Anda dapat ilmu. Dari zero pasal trading, anda dah tahu pasal dunia pasaran emas.

2. Kalau anda nak beli emas fizikal pun anda dah boleh target bila nak beli. Sebab dah pandai baca chart pasaran emas. Boleh analisis waktu emas rendah. Sebab trade gold ni kita pakai market gold yang satu dunia tengok. Market gold ni lah yang menentukan harga emas yang ada kat kedai-kedai emas tu samada emas naik atau turun.

3. Secara tak langsung, anda juga boleh aplikasikan ilmu yang saya ajarkan ni pada pasaran yang lain. Macam minyak ke, soya ke, perak ke, stock market ke, currency ke. Semua boleh. Sebab apa? Sebab anda dah ada basic. So, anda dah boleh baca dan analisis pasaran lain. Kan best!

4. Bila dah belajar, dah hadam, dah faham tentang cara trade gold ni, anda boleh trade mengikut masa yang anda nak. Kira fleksibel dengan masa anda. Sebab market gold ni bergerak 23jam sehari tau. Ikut anda lah nak pilih waktu yang mana.

5. Bila dah start berjinak-jinak dengan trade gold ni, anda dah boleh cetak duit poket sendiri. Dah tak perlu nak tunggu gaji masuk pada hujung bulan. Bila-bila masa aje anda boleh withdraw hasil keuntungan trading anda.

6. Masa anda bersama keluarga juga lebih banyak. Yelah. Bukannya anda nak kena mengadap market 24jam. Just ikut masa anda je lah. Waktu lain tu spend lah dengan family anda.  Tak perlu bersusah payah lagi kerja overtime, buat 2 3 kerja sampai tak ada masa bersama keluarga.

7. Anda senaraikan sendiri.. Ha Ha Ha..

Kalau ikutkan, banyak lagi benefit yang anda dapat.. Apa kata anda pula kongsikan pada saya lepas ni??

Join Us Now!

Bagi anda yang nak buat duit..

Bagi anda yang nak ubah taraf kewangan anda..

Bagi anda yang nak ada duit poket sendiri..

Bagi anda yang nak keluar dari zon selesa..

Bagi anda yang tercari-cari side income..

Bagi anda yang nak membuat pelaburan..

Bagi anda yang nak kembangkan kewangan anda..

Bagi anda yang nak bebas kewangan..

Dan Bagi Anda Yang Nak Berusaha....

Saya alu-alukan anda untuk datang ke program Trade Gold For Money (#TG4M)  yang bakal diadakan pada 28 Januari ni.. Kalau rasa januari ni tak sempat, anda boleh join bulan Februari.. Sebab setiap bulan kita jalankan TG4M ni..

Tapi, kalau anda rasa macam susah nak datang ke sini.. Anda boleh dapatkan #DvdGTI yang merupakan dvd pembelajaran #TG4M siri virtual. Anda boleh belajar dari rumah aje..

Jika anda betul-betul tekad berusaha, saya rasa 2 bulan kemudian anda dah boleh cetak duit sendiri.. Masa cuti sekolah nanti anda dah boleh bawa anak-anak anda pergi jalan-jalan dengan duit hasil trade gold.

Tak ada yang mustahil jika kita berusaha bersungguh-sungguh..

.

.

Sila SHARE pada rakan anda yang lain ye..

Salam Sayang,

Ir Sofian

#irsofian

#akademijl

#tg4m

#DvdGTI

Please follow and like us: