Apabila negara kita menjalankan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 18 Mac lepas, maka ramailah penduduk negara kita yang menerika kesan dari perintah tersebut. Hampir majoriti penduduk Malaysia berhadapan dengan isu terjejasnya pendapatan harian atau bulanan mereka disebabkan tidak boleh bekerja.

Sebenarnya ini bukan lah isu yang remeh kerana ia membabitkan kehidupan dan kelangsungan hidup. Jika seorang peniaga tidak dapat berniaga selama hampir sebulan, sedangkan itulah pendapatan hariannya bagi membeli barang keperluan, di manakah lagi dia boleh mendapatkan sumber pendapatan lain tanpa keluar rumah?

Jika seorang buruh terpaksa diberhentikan kerja kerana majikan tidak mampu untuk menanggung gaji sepanjang PKP dijalankan, di manakah buruh tersebut hendak mencari sumber pendapatan lain tanpa menjejakkan kaki keluar rumah?

Isu sekarang ini adalah kerajaan mengeluarkan arahan PKP bagi membendung wabak corona (covid-19) yang sedang melanda. Ia sangat dipandang serius kerana hanya melalui sentuhan boleh menyebabkan ia merebak dengan terlalu cepat. Seperti kes yang berlaku ketika ijtimak tabligh di Sri Petaling. Mungkin sebenarnya hanya seorang pembawa covid-19, tetapi dari seorang telah tersebar pada 10 ke 20orang. Dan dari 20 orang yang masing-masing balik, akhirnya tersebar ke seluruhnya.  Oleh sebab itu PKP ini diperketatkan demi memutuskan rantaian wabak covid-19 ini dari terus menular.

Nak tak nak, kita semua terpaksa akur dan duduk diam-diam di rumah serta jaga kebersihan dir dan persekitaran. Tapi isu yang menjadi kerisauan ramai orang adalah isu macam mana nak teruskan hidup jika tidak dapat keluar mencari rezeki.

Justeru, kami terpanggil untuk menjalankan satu program berbentuk kelas trading online. Apa lagi yang anda boleh lakukan untuk jana pendapatan dari rumah? Sedangkan bisnes online yang memerlukan penghantaran pun terpaksa berhenti kerana kebanyakan kurier atau khidmat pos telah menutup premis sementara PKP dijalankan.

Oleh itu, hanya satu lagi alternatif yang anda boleh gunakan iaitu buat duit secara online dengan berdagang. Jika hendak melabur pada saham, kami tidak sarankan kerana keadaan pasaran saham sekarang ini tengah menunggu masa untuk ia jatuh dengan lebih teruk akibat daripada krisis ekonomi yang bakal berlaku. Boleh jadi isu covid-19 ini yang menjadi punca terjadnya krisis ekonomi selepas ini.

Maka, apakah caranya jika anda tidak boleh melabur pada saham?

Anda boleh melaburkan wang anda untuk berdagang di paltform pasaran antarabangsa seperti pada pasaran minyak, emas, gula, jagung, dan pasaran lainnya. Sebab apa? Kerana ia adalah paling selamat untuk anda beli dan jual dalam waktu yang singkat.

Bagi yang ada asas trading, tidak susah untuk mereka memahami apa yang kami sampaikan di sini. Cuma bagi yang tidak ada asas trading, berkemungkinan besar agak sukar untuk mereka ini memahami intipati yang cuba kami sampaikan di dalam ini.

Setelah temph PKP ini dilaksanakan selama 13 hari, hari ini merupakan hari pertama kami menjalankan kelas trading online ini. Sambutan yang kami terima pada awal ini juga sangat memberansangkan. Macam mana kami jalankan? Sesi kelas dijalankan menggunakan aplokasi Zoom bagi memberi penerangan mendalam tentang pasaran serta tools trading yang kami berikan.

Selanjutnya, kami akan berikan signal untuk membantu mereka ini jana pendapatan disamping mereka juga cuba mempelajarinya. Sambil menyelam minum air. Anda boleh lihat bagaimana sesi kelas ini berlangsung sepert video yang kami kongsikan di bawah ini.

https://web.facebook.com/IrSofianFan/videos/608078383076164/

Jika ada yang berminat untuk menyertai, anda boleh isi dahulu borang pendaftaran saringan yang kami sediakan di bawah ini.

Dapatkan Ebook

'Knowledge Trading Version 2' Sekarang!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Ir Sofian will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.