Di dalam musim sekarang ini, saya pasti ramai yang hilang punca pendapatan mereka setelah perintah kawalan pergerakan dikuatkuasakan. Walaupun kerajaan sudah mengeluarkan status bahawa tidak boleh diberhentikan pekerja, atau potong gaji atau bagi cuti tanpa gaji. Tapi saya pasti ramai syarikat di luar sana tetap lakukan juga demi menjaga syarikat daripada terus melingkup.

Maka kerajaan mula mengumumkan BANTUAN PRIHATIN NASIONAL untuk B40 dan M40, serta tidak lupa pada yang bujang. Namun, bantuan one off seperti ini tetap tidak dapat membantu sepenuhnya mereka ini. Cuma mereka dapat untuk membeli barang keperluan buat sementara waktu tempoh PKP ini dijalankan.

Tapi, selepas ini bagaimana caranya untuk mereka ini terus survive?

Melihat situas seperti ini, saya terfikir, bagaimana cara untuk saya bantu mereka ini semua? Apa yang saya boleh bantu?

Maka, saya pun wujudkan satu kelas trading online. Bagi saya, orang yang betul-betul terdesak dan memerlukan duit ini seharusnya cari jalan untuk mereka buat duit dalam situasi genting seperti ini. Tidak ada cara lain yang sesuai dalam keadaan sekarang melainkan TRADE.

Ya. Hanya dengan trading mereka boleh buat duit poket dari rumah. Tapi untuk trade mereka perlukan bimbingan. Jadi saya wujudkan kelas trading online ni bersempena musim covid-19 supaya saya dapat bimbing anda yang ingin buat duit dari rumah.

Apa lagi yang saya boleh bantu? Hanya perkongsian ilmu yang ada saya sajalah. Ikutkan memang nak belajar trade ni sedikit susah dan rumit. Lebih-lebih lagi bagi orang yang tak ada basic pasal trading. Tak tahu sepatah haram pun pasal trading. Namun, saya telah cuba permudahkannya dengan beberapa tools trading yang berguna.

Saya akan adakan satu sesi zoom meeting bersama anda selama lebih kurang setengah hari untuk saya terangkan mengenai teknikalnya dan dalam sesi tersebut, anda boleh bertanyakan soalan jika tidak faham. Kemudian pihak AJL akan berikan semua tools trading tersebut secara email. Dan saya juga akan berikan signal berbentuk pending order untuk anda follow masuk. Ikutkan saya nak anda sendiri buat latihan, fahamkan dan belajar. Tapi sambil-sambil itu, anda boleh juga follow signal saya untuk gain profit.

Yang penting, anda perlu ada modal $100 USD dalam akaun trading milik anda. Nanti pihak AJL akan bagitahu macam mana cara untuk buka akaun itu semua. Kadang, saya terfikir juga bagaimana pula dengan yang tidak punya modal $100usd yang bersamaan dengan RM460. Entahlah. Saya tak boleh nak bantu bab itu. Anda boleh gunakan duit kwsp ke, duit bantuan ke, duit tepi ke. Sebab bagi saya, jika anda dah sudi untuk belajar melalui kelas saya ini, itulah effort yang anda berikan untuk anda ubah hidup anda sementara PKP ini.

Dekat mana lagi nak buat duit cara mudah? Hanya ini sahaja cara yang saya boleh bantu semasa covid-19 ini. Mungkin lepas ini anda susah dah nak dapat kelas saya yang bernilai RM100. Kalau tanya dengan orang lama, student dan alumni saya, yuran yang diorang kena bayar adalah RM1000 paling kurang. Tapi macam saya kata, hanya ini sahajalah yang saya boleh bantu. Selebihnya anda sendiri kena bantu diri anda keluar dari masalah yang anda hadapi.

Untuk mendaftar, anda boleh berhubung dengan AJL di talian hotline : 019-322 6769 atau klik link di bawah ini.

Please follow and like us:

Dapatkan Ebook

'Knowledge Trading Version 2' Sekarang!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Ir Sofian will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.