Bulan Jun sudah menerpa. Sekejap sahaja kita sudah dipertengahan tahun. Dan kita juga sekarang sudah dalam tempoh 2 bulan lebih berPKP+B. Entah lepas  9 Jun akan sambung lagi ke tidak PKPB tak tahu lah. Belum ada keputusan dibuat lagi.

Sejak covid-19 melanda ni, macam-macam yang jadi. Harapnya tak lupa lah ya pasal hutang loan (kereta, motor, rumah) yang dapat moratorium tu. Sebab tinggal berbaki 4 bulan je lagi sebelum moratorium tamat. Lepas tu nak kena pulun bayar pula. Ke ada yang dah lupa?

Jom saya rewind kembali pada tarikh 1 April 2020. ZZZRrrrrpppp… (bagi sikit ilustrasi baru syok). Kerajaan telah tawarkan pakej #Moratorium kepada semua yang berhutang rumah dan kereta dapat penangguhan bayar selama 6 bulan disebakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikuatkuasakan sejak 18 Mac.

Dan sejak itulah bermulah detik-detk yang anda rasakan tiba-tiba akaun dalam bank anda macam banyak kosong pula bila asyik cek balance. Mana tidaknya, Kalau sebelum ni selalu gaji masuk aje mesti tak sampai 24 jam terus rasa macam miskin dah. Semua bank seronok sedut duit anda buat nak bayar hutang-hutang yang anda tanggung. Akhirnya tinggallah berapa sen untuk tunggu sebulan kemudian.

Haa.. Bila dah terasa banyak duit ni, mulalah merewang dalam kepada anda ni nak shopping online sakan. Kejap buka Lazada, kejap buka Shopee sebab rasa rimas pula banyak duit dalam akaun. Nak jalan-jalan shopping di mall tak boleh, PKP kan! Itu yang kurier tak menang tangan musim PKP ni. Bertalu-talu orang pos barang, dan berlaku lambakan barang. Itu belum kira lagi hari tu yang campur beli barang raya kan.

Berbalik pada moratorim yang berbaki 4 bulan lagi ni nak kena langsai. Apa perancangan yang anda buat untuk selesaikan hutang loan yang tertunggak selama 6 bulan ni nanti? Mungkin anda ada perancangan dah dengan guna duit simpanan anda ke, tapi apa kata saya bagi anda satu cadangan lain?

Iaitu untuk anda buka akaun pelaburan dan join copytrade kami. Eh, kami baru launch beberapa hari dah ramai yang follow dan buat duit secara santai. Okay lah kan dalam beberapa hari dah dapat dalam   3 – 5% untung. ASB pun nak kena tunggu setahun baru dapat.

Berminat?

Boleh isi form ni https://forms.gle/VHNwEV4m7kMmJrGm7

Please follow and like us:

Dapatkan Ebook

'Knowledge Trading Version 2' Sekarang!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Ir Sofian will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.